Děje se v knihovně. Tentokrát na téma to jste vy

IMG 6295O sestavě na naší straně hřiště jsme již psali v článku s podtitulkem To jsme my.
Kdo ale stojí za pomyslnou sítí, chcete­‑li před výpůjčním pultem? Kdo do knihovny přichází? No ano, to jste vy! Průkazku do knihovny má každý osmý obyvatel Velkého Meziříčí a jeho místních částí.

Tak koho tady máme. Především již zmíněnou velkou skupinu registrovaných čtenářů. Například loni předkládalo při příchodu svou kartičku 1 376 milovníků klasických i zvukových knih, společenských her a časopisů. Toho roku si každý z nich odnesl domů ke čtení průměrně 43 titulů. Za tímto účelem přišlo 21 774 návštěvníků.

IMG 6296Návštěvníkem je ale též osoba neregistrovaná. Buď využívající čtenářský průkaz někoho jiného, a to nevidíme vůbec rádi, nebo přicházející za účelem průkaz nevyžadujícím, a to zas rádi vidíme moc. Do celkového počtu hostů, které jsme tady zahlédli na vlastní oči, započítejme ještě 242 milovníků internetu a 5 053 účastníků akcí. Celkem 27 069! Moderní doba a Český statistický úřad ještě žádají připočítat uživatele on­‑line služeb. Virtuálně jsme jich přivítali 25 224. Tedy suma sumárum loni 52 293 návštěv. Děkujeme s vírou, že jste a zůstanete u nás spokojeni!

Ivana Vaňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.