Jak si žijeme teď

IMG 20230823_135332_webVzhledem k našemu věkovému průměru bojujeme nejen s poruchami zdraví, ale také s tendencí schovat se do své ulity a moc se nesnažit o aktivitu. Možností, jak jen nesedět doma a pozorovat vlastní problémy, je řada. Dětem začíná školní rok a pro nás trochu taky.

S prázdninami jsme se rozloučili posezením u grilu. Bylo nás tam hodně, nejen kvůli špekáčkům. K dobré sousedské náladě přispěla dvojice s kytarou, která nám připomněla naše zážitky u táboráků. Písničky byly z jiného soudku, než jsme zvyklí zpívat u harmoniky, připomněly i začátky slavného Semaforu. Péče o nás pečovatelkami byla opravdu vzorná, zvláště pak děkujeme organizátorce našeho pravidelného grilování Radce. Z činností našich pečovatelek nelze také nevzpomenout akci, kterou jsme pracovně nazvali Michelinské hvězdy pro Hanku. Tato žena nás pravidelně vede ke společným akcím a věnuje nám hodně času. Proto když se v katalogu Magnetu objevily bílé zástěry s Michelinskými hvězdami, neváhali jsme. Byli jsme rádi, že měla z našeho dárku radost.

Chystáme se pokračovat i v práci našich 2 kroužků – literárního a němčiny. Literární kroužek se bude scházet každé pondělí v obvyklém čase. Zahájíme ho tentokrát četbou románu Jana Eyrová a povídáním o staré Anglii. Na němčinu nás zbylo 5. Vzhledem k věku účastníků je to stejně obdivuhodné.

Tak si tu tedy žijeme ve volném čase. Jsme ve všem mnohem pomalejší, všechno nám připadá složitější. Ale jsme tu a nevzdáme to. Tak se i vy mějte dobře!

Klienti DPS

IMG 20230823 134432 webIMG 20230823 134513 webIMG 20230823 134634 webIMG 20230823 135129 web

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.