Poníci přijeli potěšit seniory

P1125377Příjemné úterní dopoledne s poníky prožili obyvatelé domu s pečovatelskou službou, domova pro seniory i děti ze skupiny Rarášek.

Shetlandští mini poníci Lexík a Puntík dokázali rozzářit oči seniorů i dětí během první chvilky. Setkali se s nimi v parčíku za domem s pečovatelskou službou na ulici Zdenky Vorlové.

„Přijeli k nám z jezdeckého centra v Nové Vsi u Třebíče,“ uvedla ředitelka sociálních služeb města Jana Nachtigalová. „V rámci sociálně aktivizační služby pořádáme pro klienty třeba kroužky pečení chleba, trénink paměti a tentokrát jsme připravili něco nevšedního,“ doplnila sociální pracovnice Martina Kalábová a dodala: „Jde nejen o kontakt se zvířetem, ale i o mezigenerační kontakt s dětmi.“

Ze všeho nejdřív proběhlo seznámení s poníky. „Jedenáctiletý Lexík a třináctiletý Puntík dnes běžně vozí děti, skáčou na závodech. Dřív se tak dobře neměli. Nynější majitel je zachránil před sežráním ze zookoutku na Třebíčsku, kde se měli stát potravou jiných zvířat,“ popsala Michaela Prokešová z jezdeckého centra, která se zejména o Lexíka stará od samého začátku. „Chodíme s nimi i mezi seniory, protože oba jsou velmi klidní. Dokonce i k ležícím a ti to velmi oceňují, tam většinou vidím nejvíc emocí,“ dodala.

Emoce byly i ve Velkém Meziříčí. Senioři byli potěšeni a zajímali se o všechno možné. Zejména zda si můžou poníky pohladit a dát jim pamlsek. Na všechno došlo. A děti, i ty si dopoledne užily a nejodvážnější chlapeček se nakonec i svezl.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.