Den zdraví provoněl náměstí

P1830918Krásné letní počasí provázelo Den zdraví (letos s podtitulem Regionální potravina), který probíhal v úterý 5. září na náměstí ve Velkém Meziříčí. Od 9 hodin dopoledne až do čtvrté hodiny odpolední se tu pořád něco dělo.


Slavnostního zahájení se ujal sám starosta města Alexandros Kaminaras, který podotkl, že jde o každoroční krásnou akci, na kterou může být město hrdé a poděkoval všem, kteří se podíleli na organizaci.
A pak už se přítomné děti bavily s Brněnskými písničkovými tetinami, které přijely do Velkého Meziříčí s programem Tetiny v kuchyni. Je pak na pódiu vystřídali pánové Pavel Brichzin a Karel Jonák a jejich kuchařská show.
Nejen z pódia se ale linuly úchvatné vůně, ale i ze stánků rozmístěných po náměstí. A tak město provoněly ryby z Rybářství Kolář, kvalitní moravský kmín z Petrávče, slovenské a maďarské klobásky a sýry, česnek z Třebíčska, bylinkové čaje z místních zdrojů nebo čerstvý moravský burčák. Velké pozornosti se těšil malý stánek, kde se stloukalo máslo, které pak mohl každý ochutnat a zjistit, jak má takové pravé máslo vlastně chutnat.
-pch-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.