V Šeborově zvítězil Vlastimil Celý z Jaroměřic nad Rokytnou

20230910 091723V nádherně slunečnou sobotu 9. září se u Kulatého rybníka soukromého zemědělce Pavla Uchytila v Šeborově uskutečnil již 5. ročník pohodových rybářských závodů.

Tentokrát bylo ve zmíněném rybníku vinou dlouhodobého sucha méně vody, nežli bývá obvyklé – a tak nakonec ani nevadilo, že se letos dostavil i menší počet rybářů než jindy, a sice dvacet. Mezi nimi se vyskytla i jedna žena a několik žáků. Atmosféra ovšem byla výborná; ulovilo se celkem 11 kaprů a dále 2 amuři, pak ještě plotice a okouni. Soutěžící si mohli coby občerstvení dosyta dopřát skvělý srnčí guláš, klobásy, pivo a další pochutiny.
Konečné pořadí nejlepších:
1. Vlastimil Celý Jaroměřice nad Rokytnou 228 cm ryb
2. Jaromír Scholz Horní Dubňany u Dukovan 109 cm
3. Jan Prokeš Velká Bíteš 81 cm
4. Radomír Pavlíček Žďár nad Sázavou 78 cm
5. Jiří Říha (žák) Baliny 64 cm
atd.
Kategorie Nejdelší ryba:
1.místo Vlastimil Celý Jaroměřice n.Rok. krásný kapr 72 cm!
Odměněni byli závodníci do 10.místa, nějakou věcnou cenu však nakonec dostali úplně všichni, takže spokojen mohl být dočista každý - a to dokonce i kdo nic neulovil. Čtyři nejúspěšnější obdrželi také poháry a pět nejlepších i barevné diplomy.
Pochvala, dík a uznání náleží rodině Uchytilových ze Šeborova a ostatním organizátorům, pořadatelům, pomocníkům + sponzorům věcných cen.
Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.