Denní stacionář Nesa otevřel své dveře

P1840082Krásnou podzimní středu si mohl každý zpříjemnit návštěvou denního stacionáře Nesa na Čechově ulici ve Velkém Meziříčí.
Každý, kdo přišel se mohl opravdu dopodrobna seznámit s tím, co vlastně ve stacionáři děje a co nabízí.

„Pokusili jsme se přiblížit i běžný život lidí s postižením," řekla vedoucí Nesy Alena Poulová. Kdo by čekal nudu, byl na velkém omylu. Každá místnost prostě zaujala. Třeba taková kulinářská dílna, kde pod rukami klientů vznikají lahodné pokrmy, které bylo samozřejmě možné ochutnat. Nebo rukodělná dílna, tam až oči přecházely z toho, co se tu dokáže vyrobit. A v tělocvičně si pak každý mohl na vlastní kůži zkusit vše co je tu k dispozici.


Nesmíme zapomenout ani na představení služeb Osobní asistence, které jsou nedílnou součástí práce denního stacionáře. Osobní asistence je terénní službou pro děti, dospělé a seniory s postižením nebo dlouhodobým onemocněním. Cílem je zajistit těmto lidem podporu při naplňování jejich potřeb v jejich přirozeném prostředí, aby mohli žít běžným způsobem života.
Samozřejmě, každý by byl nejraději, kdy nemusel služby Nesy využívat, ale život se neptá a když už osud rozhodne a takové služby se stanou nezbytností, je dobré vědět, že existuje příjemné a skvělé zařízení, které dokáže život ulehčit a nabídnout opět jeho kvalitu a radost z něj.
-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.