Vyjděte ven v papučích

Domaci hospic_VYsocina_Papucovy_den_2022Dnes, tedy 11. října, je Papučový den. Závažná nemoc totiž může postihnout každého z nás. Ne vždy je šance na vyléčení. Ale vždy je možnost zůstat doma až do konce. Nevyléčitelně nemocným v závěru života pomáhají mobilní hospice splnit přání dožít v domácím prostředí.

Papučový den se koná již šestým rokem. Cílem je upozornit veřejnost, že tu jsou dostupné služby, které pomohou v nelehké době nemoci a umírání. Prostřednictvím fotky v papučích může kdokoliv upozornit na činnost mobilních hospiců, které umírajícím dovolí strávit jejich poslední dny doma – třeba právě ve vlastních papučích. Do Papučového dne se letos zapojilo rekordních 44 mobilních hospiců napříč celou Českou republikou.

Zveme všechny, aby si dnes nazuli papuče a pomohli nám bořit tabu kolem umírání a péče v závěru života. Své fotky s hashtagem #papucovyden #dozitdoma sdílejte na sociálních sítích a mluvte ve svém okolí o tom, co mobilní hospice dělají.

Více informací najdete na www.dozitdoma.cz nebo https://www.hospicvysocina.cz/papucovy-den-11-10-2023/ 

Jarmila Pospíchalová
Domácí hospic Vysočina, o.p.s.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.