Nakupte v sekáči, pomůžete potřebným

P1127639Šaty, košile, kalhoty, svetry, boty a mnohé další doplňky se vrátily do synagogy, ale jen do soboty 14. října. Právě v ní totiž probíhá charitativní sekáč. Otevřeno je ve čtvrtek do 19 hodin, v pátek a sobotu od 10 do 19 hodin.

Dnes ve dvanáct hodin synagoga opět otevřela svou bránu a vítá první zájemce o nákup či prodej oblečení, ale hlavně o pomoc potřebným. „Přišla jsem si něco vybrat. A koupím si to mnohem raději s vědomím, že peníze půjdou na charitu,“ uvedla jedna z návštěvnic sekáče.

Lidé stále mohou nosit oblečení, které vytřídili ze svého šatníku. „Už jich tu byly desítky, máme zarovnané schodiště. Letos se nám přihlásilo i nejvíc zájemců o samostatný prodej, jehož podmínkou je, dát na charitu padesát korun z každého prodaného kusu,“ sdělila Alžběta Bezděková, hlavní organizátorka již pátého ročníku charitativního sekáče.

Jako poděkování je pro návštěvníky připraveno i občerstvení. Synagogou voní asijská polévka, lasagne a buřtguláš od Filda cook catering. Nechybí ani něco sladkého, dort z kavárny Termoska.

Peníze získané prodejem poputují Oblastní charitě Žďár nad Sázavou na jejich záchrannou síť. I zbylé, neprodané oblečení poputuje na charitu do azylových domů pro matky s dětmi, ale i Nadaci Veronica či dobročinnému obchodu Šuplig, který přispívá neziskové organizaci Liga lidských práv.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.