Lidé se pochlubili svými rozkvetlými okny i zahrádkami

IMG 0426O nejkrásnější rozkvetlá okna, předzahrádky i domovy soutěžili obyvatelé Velkého Meziříčí a místních částí. Vítězi se dle výběru odborné komise stali Jana Sedláková ze Lhotek, Jitka Derahová a Jan Fňukal z Velkého Meziříčí. Hlasovat mohli i lidé sami. Ti se s komisí shodli ve jméně Jana Fňukala, ale další dvě první místa udělili Zuzaně Motyčkové, Jiřině Fialové.

Soutěž vyhlásilo Velké Meziříčí v rámci Zdravého města a místní Agendy 21 již počtvrté. Přihlásit se mohli obyvatelé města a místních částí Lhotky, Kúsky, Dolní Radslavice, Hrbov, Svařenov, Olší nad Oslavou a Mostiště od 1. června do 30. září. O nejhezčí výzdobu se utkali v kategoriích květinová výzdoba předzahrádek, kde bylo deset jmen, dále oken, balkonů a lodžií, kam se přihlásilo 14 zájemců, nebo nově i rozkvetlý domov, kde soutěžili dva. Vítěze vybírala tradičně odborná komise, ale také veřejnost hlasováním na webu města. Ceny byly předány na malé scéně Jupiter clubu ve čtvrtek 5. listopadu.

Kompletní výsledky:

Květinová výzdoba předzahrádek

1. místo Zuzana Motyčková, Velké Meziříčí (snímek č. 3) 129 hlasů

2. místo Vlasta Svobodová, Dolní Radslavice (snímek č. 10), 108 hlasů

3. místo Anežka Kadlecová, Velké Meziříčí (snímek č. 1), 98 hlasů

Květinová výzdoba oken

1. místo Jiřina Fialová, Velké Meziříčí (snímek č. 14) 32 hlasů

2. místo Naděžda Hortová, Velké Meziříčí (snímek č. 13), 18 hlasů

3. místo Milan Plodík, Velké Meziříčí (snímek č. 4), 13 hlasů

Rozkvetlý domov – vše co vám kvete doma i na zahradě

1. místo Jan Fňukal, Velké Meziříčí (snímek č. 1)

2. místo Ilona Dvořáková, Velké Meziříčí (snímek č. 2)

„Ceny pro vítěze poskytly Zahradnictví Rozmarínek Vídeň, Město Velké Meziříčí a Zdravý Kraj Vysočina, kterým děkujeme," řekl starosta Radovan Necid a dodal, že další soutěž je připravena již na prosinec, a to Vánoční město 2015.

-red-

Fotografie všech soutěžících oken,předzahrádek i domovů si prohlédněte zde.

zdrave mesto

kraj

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.