Děje se v knihovnách

IMG 7747Pořád se něco děje. A někdy je to pěkně divoká jízda! Zrovna jako ve velkomeziříčských městských knihovnách. Množné číslo? No jistě! Naše stávající i přechodné sídlo čeká doslova turbulentní rok. Na obě místa vás každý měsíc zavedeme zde dvěma a na dveřích obou budov několika dalšími záběry. V jejich popiscích bude řeč o úpravách, nastěhování, zabydlování na Poštovní 552/8, zrovna jako o balení, vyklízení, rekonstrukci na Poštovní 1392/22. Tak se nechte vtáhnout do víru dění!

Pokud jste v prosinci připlácli nos na dveře Charity, mohli jste zahlédnout trubky lešení, kbelíky barvy, pytle omítky. Předtím jsme budovu vyklidili a vyčistili. Byl tedy čas objekt svěřit šikovným profíkům, kteří se vrhli na malé i větší opravy a úpravy, z nichž snad nejvýznamnější bylo zprovoznění starších kotlů, díky čemuž pěkně vysychala běloskvoucí výmalba. Ta přímo zářila pod poopravovanými světly. Kdo přiložil na sklo také ouško, možná zaslechl hučení odvlhčovačů, které podpořily vysoušení zdí. Prostory převelice prokoukly, a to ještě není hotovo!

IMG 7930Jestli v lednu navštívíte stávající - a zatím beze změn fungující - knihovnu, určitě si ničeho zvláštního nepovšimnete. To ale neznamená, že se na velkou změnu nepřipravujeme. Aby šlo později stěhování hladce a rychle, probíhá už od září neuvěřitelné množství schůzek a domluv na tom, co je všechno potřeba zařídit. Tento měsíc řešíme mimo jiných věcí internetové připojení, dodávky energií, generální klíč, zákonné revize a v neposlední řadě výběrové řízení na dodavatele stavby. Tak vidíte, pořád se něco děje!

Ivana Vaňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.