Nominace do anket Zlatá jeřabina a Skutek roku byly spuštěny

808bb4eeef8ee87c95bb6889b1a9c898Letos se koná 15. ročník ankety Skutek roku a 20. ročník Zlaté jeřabiny. Své favority můžete nominovat do středy 31. ledna.

Skutek roku

Jedná se o anketu mapující a hodnotící skutky fyzických osob (jednotlivců) v oblastech sociálně-zdravotní, životní prostředí a zemědělství, volný čas dětí a mládeže, poradenství, vzdělávání a osvěta.
Právnické a fyzické osoby podnikajících je možné nominovat v kategoriích sociálně-zdravotní, ekonomické, životní prostředí, volný čas dětí a mládeže, poradenství, osvěta a vzdělávání.
Nominační formulář zde

Zlatá jeřabina

Je cena Kraje Vysočina za kulturní počin roku 2023. Je stejně jako v předchozích letech rozdělena do dvou kategorií, a to Kulturní aktivita a Péče o kulturní dědictví.
V první kategorii lze nominovat kulturní akci, jako jsou například koncert, festival, divadelní a hudební přehlídka, ediční počin, muzejní expozice a podobně.
Druhá kategorie je zaměřena na příkladnou obnovu historických objektů (rekonstrukce, restaurování, revitalizace, oprava či údržba). Nominovat lze také novostavby, dostavby či jiné úpravy v historickém prostředí. Dále také činnost fyzických či právnických osob orientovanou na záchranu, prezentaci a propagaci kulturního dědictví. Podmínkou je, aby akce proběhly v roce 2023 na území Kraje Vysočina.
Nominační formulář zde

Z nominovaných bude následně odbornou pracovní skupinou vybráno 20 počinů do každé kategorie, které postoupí do hlasování.

Veřejné hlasování bude probíhat od 1. do 31. března 2024, a to elektronicky na internetových stránkách Kraje Vysočina.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.