Kdyby ty muziky nebyly…

20240319 140450_web19. března byl hezký den, co se počasí týče, a kalendáři kralovalo jméno Josef. V odpoledních hodinách byla naplánována společná oslava s hudbou a pohoštěním.

Sešli jsme se tedy, abychom si jako dobří sousedé popovídali, zavzpomínali na mládí i na to, jak se dříve u nás na vesnicích Josefům vyhrávalo před jejich domem a večer pak bývala společná zábava s muzikou. Naše jídelna v DPS byla zaplněna do posledního místa. O dobrou náladu se starala malá kapela FRAMIL, která hrála v lidovém duchu, a tak bylo co zpívat. Někdy je až dojemné, kolik lidových písní jsme si společně přinesli z mládí. Byli jsme na nich prostě vychovaní, stejně jako na českých pohádkách a tradicích. Naše pěkné odpoledne bylo organizováno vedením Sociálních služeb. Pečlivě ho připravovaly naše pečovatelky. Přišli mezi nás i zástupci města, pan starosta a místostarosta, a u jednoho stolu s námi seděli nejen oni, ale i paní ředitelka, pečovatelky a zaměstnanci. Jsme jim za to vděční. Řekli jsme si spolu se známou písničkou: kdyby ty muziky nebyly, nebyl by náš 19. březen tak krásný.

Klienti DPS

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.