18. ročník koštu pálenek vyhrála višňovice

0 IMG_1458Tradiční košt pálenek v sobotu 6. dubna navštívily desítky hostů, mezi kterými byli zkušení paliči a pěstitelé ovoce, ale i amatéři. Ti se přišli něco nového přiučit. Za vstupní poplatek, který nebyl velký, zde byla ochutnávka všech vystavovaných destilátů a likérů, rovněž katalog výstavy a „alkobülletin", dále si mohli hosté zakoupit malé občerstvení. K dispozici byly i tiskoviny zdarma (některé obsahovaly i recepty na výrobu pálenky nebo různé likéry).

O přítomné se staraly hostesky, nazývané „kořalenky", které hostům dávaly na vyžádání postupně koštovat jednotlivé pálenky či likéry. Nikdo se neopil, protože vzorky byly podávány v minimálním množství, a tak mohli hosté ochutnat více vzorků.

Šampionem letošní výstavy se stala padesátiprocentní višňovice pana Vratislava Novotného, o kterou byl samozřejmě největší zájem. Byla fakt výborná.

Tato akce měla i hudební doprovod se skupinou „Rumovanka". Ta již několik let s Tradičním koštem pálenek vystupuje. Zábava byla veselá a příjemná.

-japlo-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.