Houby na zahradě nejsou na houby

Jirka Šťásek_při_zakládání_houbové_zahrádkyZnáte léčivé účinky hub? Rádi sbíráte houby, ale vaše osvědčená místa zmizela kvůli kůrovcové kalamitě? Co kdybyste mohli sbírat houby přímo na zahradě?


Chce to trochu trpělivosti, ale jde to. O tom se přesvědčíte v neděli 21. dubna v ekocentru Chaloupky Baliny. Od 10.30 tam proběhne přednáška spojená s praktickými ukázkami. Budeme zakládat houbovou zahrádku. Pomoci nám přijede odborník na slovo vzatý Jiří Štásek. Ten se tématu věnuje již více jak osm let. Impulsem pro něj bylo setkání s mykoterapeutem Přemkem Jirákem, který mu otevřel dveře do světa hub. Jirka Šťásek sbírá divoké houby, má laboratoř i pěstírnu, kde je pěstuje, vyrábí léčivé potraviny z hub a vše s nimi spojené. A o tom všem nám přijede popovídat. Rovněž bude možné zakoupit si houbové sadby a léčivé produkty z hub. Na akci je potřeba se přihlásit buď prostřednictvím webových stránek www.chaloupky.cz/houbyvzahrade nebo u paní Dany Fňukalové na telefonu 731 440 924. V ceně 150 Kč je zahrnut i vstup na odpolední Den Země v ekocentru.

Také na odpoledním Dni Země bude mít Jirka Šťásek svůj stánek, dále vás čeká výroba biouhlu a další praktické rady pro zdravou zahradu a zdraví ze zahrady. Chybět nebudou ani hry a dílničky pro děti, plevelové občerstvení a živá hudba v podání kapely Zahrajem. Akce probíhá v areálu ekocentra. Za nepříznivého počasí bude většina aktivit v teple pod střechou.

Více na https://www.chaloupky.cz/denzemebaliny2024/

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.