HARMONIE zpívala v Betlémské kapli

foto CarminaPěvecký sbor Harmonie (přesněji 17 jeho členů ) měl letos to velké štěstí a mohl se zúčastnit krásné sborové akce v Praze při příležitosti Mezinárodního dne studentstva a 26. výročí Sametové revoluce.

Pražský sbormistr Libor Sládek nás oslovil, jestli bychom si nechtěli spolu s dalšími čtyřmi sbory (Besharmonie, Pueri Gaudentes, Cum decore Gymnázium Orlová, Garrendo) zazpívat v Betlémské kapli jednu z nejkrásnějších sborových skladeb Carmina Burana od Carla Orffa. Neváhali jsme ani vteřinu. Byli jsme tímto nápadem doslova nadšeni! V létě jsme se na pár dní přidali ke sboru Besharmonie a absolvovali s nimi tři dny z jejich týdenního prázdninového soustředění. Následovala dvě víkendová setkání v září a říjnu u nás ve škole na ZŠ Školní a byli jsme „skoro" připraveni na to, co nás čekalo. Dne 15.11. jsme se vydali natěšení do stověžaté matičky Prahy. Dva dny jsme pilně trénovali s dalšími sbory, klavíristy a sólisty. Bylo to velmi náročné, ale podařilo se. Nakonec jsme 17.11. večer stanuli na pódiu Betlémské kaple. Už jen porovnat skoro 200 zpěváků byl nadlidský výkon. Zkuste si představit skoro 700 lidí, které má v jediný moment spojit hudba. Všichni jsme netrpělivě vyčkávali. A pak to přišlo. Sbormistr dal jedním rázným gestem povel a první mocné akordy této nádherné skladby zaplavily sál. Energie, která v tu chvíli naplnila Betlémskou kapli, byla neuvěřitelná. Byl to neopakovatelný, nepopsatelný, nádherný zážitek!
Vaše Harmonie

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.