Mikuláš z Nesy potěšil seniory

nesa mikulasska nadilkaV úterý 1. 12. 2015 se uskutečnila Mikulášská nadílka v Domově pro seniory ve Velkém Meziříčí.

Tradiční dopolední program si připravili uživatelé denního stacionáře Nesa, které spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou.
„Uživatelé Nesy si jako každým rokem připravili masky a drobné dárky v podobě perníčků, které pro seniory sami napekli. Každý z uživatelů se k tvorbě přidal podle svých možností a schopností. Společně s pracovníky perníčky i nazdobili a připravili do košíků," sdělila Alena Poulová, vedoucí stacionáře.
V domově pak Mikuláš ze stacionáře společně se svým doprovodem navštívil téměř všechny pokoje, kde potěšil přítomné obyvatele. I přes počáteční nesmělost uživatelů Nesy proběhlo vše v radostné atmosféře. Obyvatelé domova byli vděčni za návštěvu i malý dárek, který dostali. Odvážní si i zazpívali koledy. Na jejich tvářích se objevovaly úsměvy, které všechny přítomné velmi těšily. Krásné přání sdělila uživatelům Nesy jedna z obyvatelek Domova: „Přeji vám, abyste ve svém životě měli spoustu silných zážitků. Takových, jaké jsem měla já, díky vám."
Spolupráce mezi Nesou a Domovem pro seniory probíhá již od roku 2004. Vždy jde o velké zpestření nejen pro obyvatele tohoto domova, ale i pro uživatele denního stacionáře.
„S Nesou při Mikulášské nadílce spolupracujeme už několikátým rokem a spolupráce je to vždy velmi příjemná. Mikulášský průvod obyvatelům i zaměstnancům domova rozzářil dopoledne. Rádi bychom tak poděkovali celému dennímu stacionáři za jeho čas," zhodnotila vydařenou akci Michaela Černá, pracovnice vztahů k veřejnosti z Domova Velké Meziříčí.
V denním stacionáři Nesa, zařízení Oblastní charity Žďár nad Sázavou, jsou poskytovány služby lidem s postižením z Velkého Meziříčí a okolí. Prostřednictvím této péče je podporován rozvoj člověka s postižením, jeho začlenění do společnosti a také rodina, ve které žije.
Jana Kudláčková, DiS., sociální pracovnice

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.