Tříkrálová sbírka skončila. Nyní se sčítá výtěžek

IMG 0861Čtrnáctidenní období letošní Tříkrálové sbírky skončilo ve čtvrtek 14. ledna. 468 kasiček, se kterými v terénu koledovalo zhruba 1 900 koledníků, je na příslušných obcích rozpečeťováno a výsledky letošní sbírkové kampaně jsou na webových stránkách celé Charity Česká republika postupně sčítány díky speciální aplikaci.


Ke 14. lednu bylo ve žďárské Charitě sečteno již 205 kasiček, ve kterých se ukrývalo 1.307.430 Kč. Definitivní výsledky budou však známy až po 20. lednu.

Na Velkomeziříčsku bylo sečteno již 12. ledna. Celková částka dosáhla 554.440 korun a v samotném městě Velké Meziříčí pak 190.666 Kč. Podrobnosti zde.

„Dosavadní výtěžek sbírky ukazuje, že i letošní rok bude úspěšný. Ještě si netroufám odhadnout, zda překonáme výtěžek roku loňského, což ani není podstatou Tříkrálové sbírky. Hlavní je, že ani letos nám není lhostejné, že mezi námi žijí lidé, kteří potřebují pomoc, potřebují speciální péči a podporu. A za to všem dárcům i koledníkům velmi děkuji," vzkazuje Ing. Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

V neděli 17. ledna 2016 uspořádá žďárská Charita již desátý ročník Tříkrálového koncertu v Novém Městě na Moravě. Tento koncert je pořádán jako děkovná forma všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podílejí na Tříkrálové sbírce. „V tomto roce vystoupí radostínský sbor s názvem Nathanael a také žďárský smíšený sbor Musica Sarensis," sděluje Veronika Dobrovolná, koordinátorka Tříkrálové sbírky a hlavní organizátorka koncertu.

Lenka Šustrová, -red-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.