Projekční koule ukáže, zda zničíme Zemi

1435853497 08Všechny, kterým není lhostejný stav naší Země, by mohla zaujmout projekce Ekotechnického centra Alternátor v Třebíči. Zhlédnout ji můžete od 17. ledna až do 21. února 2016.


Ekotechnické centrum Alternátor připravilo program nazvaný Zničíme Zemi? pro svou unikátní projekční kouli. Jak název napovídá, program je věnovaný neuváženým činnostem člověka, jimiž ohrožuje život kolem sebe. V důsledku toho trvale ubývá živočišných i rostlinných druhů, zhoršuje se stav životního prostředí, dochází k likvidaci zelených ploch. Stačí se podívat na Čínu a tamní smogovou situaci, vypalování pralesů v Indonésii či Brazílii, extrémní produkci plastických hmot prakticky na celém světě. To vše narušuje ekologickou rovnováhu.
O tom všem a mnohém dalším se dozvíte v novém programu projekční koule v Alternátoru (Třebíč, Tomáše Bati 1083) od pondělí do pátku vždy ve 14.30 a 15.30, v sobotu a v neděli v 10.30, 13.30 a 15.30.

Projekční koule, tzv. Science on a Sphere, je unikátní vědecko-technické zařízení, jichž v Evropě najdeme pouze osm. Ekotechnické centrum Alternátor ho získalo z amerického Národního úřadu pro oceán a atmosféru (NOAA), který na něm simuluje různé přírodní nebo vesmírné úkazy. Koule přebírá také data z NASA, dokáže v reálném čase zobrazit letecký či námořní provoz po celé Zemi a řadu dalších jevů.

Redakce

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.