Už jen dojet do cíle Dakaru je vítězství, shodli se závodníci

IMG 2307Vyprávění o tom, jak Tomáš Ouředníček s Pavlem Vaculíkem vařili benzín, si přišli poslechnout fanoušci obou závodníků a další zájemci o motoristický sport. Na besedu ze zákulisí dakarské rallye je pozvalo Velkomeziříčsko ve čtvrtek 4. února do kinosálu Jupiter clubu.

Dech beroucí záběry z trasy závodu Argentinou a Bolívií, těžký a nepřehledný terén z pohledu pilota a navigátora, čilý ruch mechaniků v táboře v nočních hodinách po závodě promítnuté na velkém plátně kina doslova vtáhly diváky do atmosféry nejtěžší rallye světa. K tomu si vyslechli spousty zážitků obou závodníků, jež vtipně a zasvěceně komentoval moderátor večera Ivo Kaštan, sám zkušený účastník rallye Dakar. Lidé se dozvěděli, že Tomáš s Pavlem byli několikrát na pokraji sil a málem u předčasného konce závodu. Třeba když zapadali do hlubokého písku a ven se dostali jen díky pomoci fanoušků kolem trati, či když se jim v obrovském horku přehříval olej, doslova vařil benzín a jejich Hummer nejel. Nicméně vždy zabojovali a zdárně dojeli až do cíle. Je jedno na kolikátém místě, neboť už to je pro ně samo o sobě vítězství.

„Dakar je možná jediný velký závod, kde ve výsledkové listině není poražených. Největší výsledek je Dakar pokořit, dojet do cíle,“ zhodnotil Ivo Kaštan za souhlasného přikyvování Tomáše i Pavla. „Nejúžasnější pocit jsem zažil, když jsme vjížděli na cílovou rampu, celý tým s námi, fanoušci..., celé to strádání mělo smysl,“ popsal ty nejkrásnější chvíle závodu Tomáš Ouředníček.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.