Úředníci poklízeli město

20160412 145517 resizedZdravé město Velké Meziříčí se v úterý 12. dubna 2016 zapojilo do již VII. ročníku projektu Zdravého Kraje Vysočina, pod názvem Čistá Vysočina.

Jde o úklid veřejných prostranství a přírody na Vysočině.

Úředníci města, společně se členy občanského sdružení SK8 Velké Meziříčí (příznivci skateboardingového sportu) v úterní odpoledne zahájili úklid veřejných prostor od obchvatu na Oslavici k prodejně Autocolor Šoukal, po Třebíčské, po Nádražní ulici. Dále po Paloukách ke koupališti a zpět po druhém břehu Balinky přes Družstevní, kde Nad Plovárnou úklid zakončili. Bylo posbíráno někde více a někde méně odpadků a různého harampádí - od deštníků, konstrukce starého kola, plechů, matrací, počítače, pneumatiky aj. Odměnou je dobrý pocit, že je část města čistější, i když třeba jen na krátkou dobu.

Do této akce se také zapojila Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí, Nesa – denní stacionář Velké Meziříčí, Kopretina - centrum pro rodiče s dětmi, pobočka Velké Meziříčí, Výchovný ústav, základní škola a střední škola Velké Meziříčí a další organizace a nejen organizace, ale i obyvatelé, kteří vytvořili skupinky. Sbírali odpadky, aby přispěli k lepšímu vzhledu města – pan Horák, pan Kameník a paní Lysáková.

Všem, kteří zde byli i nebyli uvedeni a šli sami, moc děkujeme za podporu a zlepšení čistoty našeho města.

Zdravé město Velké Meziříčí

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.