Bítešská PBS má historicky první krajské ocenění za společenskou odpovědnost

ImagePrvní brněnská strojírna Velká Bíteš, a. s., má historicky první Cenu hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost. PBS VB byla oceněna v kategorii soukromý sektor nad 250 zaměstnanců. Vedle ní cenu získaly i havlíčkobrodské HBH odpady, s. r. o., (do 250 zaměstnanců). Za veřejný sektor pak Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborné učiliště technické Chotěboř a v kategorii obcí skončilo na jediném druhém místě město Žďár nad Sázavou.

Kraj Vysočina vyhlásil soutěž Cena za společenskou odpovědnost jako pátý kraj z České republiky a tímto potvrdil úsílí o to přispět k osvětě v této oblasti a podpořit a ocenit ty firmy a organizace, které odpovědný přístup vůči rozvoji regionu a základním principům společenské odpovědnosti aplikují ve své práci. „Mezi oceněnými jsou mimo jiné klíčoví zaměstnavatelé, kterým není lhostejná přítomnost, ani budoucnost jejich existence s tím, že jsou připraveny a ochotny dělat něco nad rámec svých povinností,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

PBS Velká Bíteš, a. s. svými aktivitami dlouhobě usiluje o naplnění konceptu společenské odpovědnosti ve všech čtyřech základních pilířích, a to regionální, sociální, ekonomické a enviromentální odpovědnosti. „Ocenění je pro nás důležitým vyznamenáním dobrovolného závazku naší společnosti přistupovat ve vší odpovědnosti k ochraně životního prostředí, vytváření rovných příležitostí a obecně pozitivního prostředí v rámci organizace, ale i k podpoře kultury, sportu, vzdělávání a sociálně či zdravotně znevýhodněných. Samozřejmostí je pro nás transparentní jednání vůči klientům i dodavatelům,“ řekl generální ředitel Ing. Milan Macholán.

2. ročník Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost bude vyhlášen na konci roku 2016 a První brněnská strojírna Velká Bíteš, a. s. bude usilovat o obhájení pozice vítěze ve své kategorii. „Toto ocenění nás motivuje pokračovat v nastavené cestě, i nadále minimalizovat dopady našich činností na životní prostředí, zabývat se sociálními aspekty našeho působení a pracovat na zvyšování konkurenceschopnosti naší společnosti,“ doplnil Macholán.

První brněnská strojírna Velká Bíteš je tradiční český strojírenský výrobce, který se zaměřuje především na výrobu leteckých přístrojů - pomocných energetických jednotek a malých turbínových motorů pro letouny, vrtulníky a bezpilotní prostředky. Zákazníci První brněnské strojírny Velká Bíteš, a. s. těží především z toho, že v jediném areálu je prováděno vysoce přesné lití, hi-tec obrábění kovů, galvanické povrchové úpravy, následná montáž výrobků a jejich zkoušky.

-pbs,red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.