Emičce s mozkovou obrnou může společně s V. Malinským pomoci každý

28801 1485696640090_600x400Cestovatel Václav Malinský z Křižanova má před sebou další dobročinný pochod – Pěšky pro Emičku. Chce obejít hranice Československa, cestou oslovit lidi a díky jejich pomoci vybrat finanční prostředky na léčbu a rehabilitaci malé Emičky, která trpí dětskou mozkovou obrnou. Na cestu dlouhou asi 4 000 kilometrů se chystá vyrazit v dubnu.

Kampaň je spuštěna (ZDE) a lidé už teď mohou přispívat a pomáhat. „Podporou mé kampaně lidé získají zajímavou odměnu a především dobrý pocit z toho, že přispějí k lepšímu životu Emičky. Moje poděkování patří všem, kteří budou kampaň sdílet a připojí se k ní,“ říká Václav Malinský.

Ten má za sebou již dvě úspěšné dobročinné cesty napříč Českou republikou a do indické Himálaje. „Tentokrát se chci vydat na další, dosud nejdelší a nejnáročnější časově i finančně. Dřív jsem cestoval jako každý jiný – tak abych z toho těžil převážně já sám. Postupem času jsem ale začal ve všem hledat hlubší smysl a uvědomil jsem si, že bych chtěl svými cestami pomáhat lidem, kteří neměli v životě příliš štěstí a osud nebo nějaká vyšší moc jim podrazila nohy,“ popisuje svoje pohnutky Václav Malinský. Svým příkladem by chtěl inspirovat i další lidi.

Cestu Václava malinského Pěšky pro Emičku mohou lidé dlouhodobě sledovat, například na webové i facebookové stránce Cesta za sny.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.