Potomci tibeťanky Carrie okouzlili seniory v Moravci

IMG 2153Velkomeziříčsko v únoru přineslo reportáž o tibetské doze Carrii a jejím majiteli Petru Ambrožovi z Martinic, který s ní jezdí dělat canisterapii do Charitního domova v Moravci. Teď vzal obyvatelům domova ukázat i její potomky.

Reportáž o canisterapii v Moravci jsme připravovali před Vánoci, kdy se Carrie chystala na plnění svých mateřských povinností. Nyní se stará o sedm už víc než pětikilových štěňat – pět pejsků a dvě fenky. Narodila se v únoru a teď mají přes pět týdnů. Petr Ambrož důsledně dbá na jejich řádnou socializaci. Ví totiž, jak moc je zejména u tohoto plemene psa důležitá. Vždyť i díky ní fenka Carrie zvládla náročné zkoušky a může teď se svým majitelem canisterapii provozovat. „Je potřeba, aby se štěňata setkávala s cizími lidmi už odmala. Čím častěji, tím lépe pro ně,“ říká Petr Ambrož a dodává: „Snad naše návštěva potěší i obyvatele domova.“

A to tedy potěšila, nejen obyvatele, ale i zaměstnance a děti z mateřské školy. Všichni už o návštěvě předem slyšeli. Takže se na tři vybraná štěňata sesypali první zájemci už na parkovišti před domovem, další pak na chodbě a všude. V prvé řadě se všichni ptali po Carrii. Ta ale tentokrát zůstala doma. Přijede za seniory do Moravce zase až po čase. Zato štěňata šla z ruky do ruky. Pro obyvatele byla milým zpestřením dne. "Moc vám děkuji, že jste mi štěňátka přivezli ukázat. Je to pro mě potěšení. Nemůžu se toho mazlení ani nabažit," shrnula pocity za všechny jedna ze seniorek.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.