Vatru na Fajťáku zažehla rána z děla

IMG 3417„Pusťte mě, jsem nevinná,“ neslo se včera v podvečer Fajtovým kopcem, kam dorazil průvod od katovny z města upálit čarodějnici. Nebohá ženština obviněná z čarodějnictví nakonec vyvázla dobře a lidé společně zapálili vysokou hranici bez ní. Zažehla ji rána z děla, již vypálili členové divadelního a šermířského spolku TAS.

Spolu s nimi se na akci pořádané městem Velké Meziříčí podíleli velkomeziříčští dobrovolní hasiči, městská knihovna, DÓZA, Ski klub a country skupina Stetson. Pro děti byla připravená spousta soutěží, které proložili svým zbrusu novým divadelním vystoupením šermíři. Nechybělo opékání špekáčků ani dobrá hudba. Po setmění přišla na řadu ohňová show skupiny Sarcina a večer uzavřelo zapálení hranice. Akce přilákala do skiareálu na Fajťáku stovky lidí. „Bylo to parádní. Nejlepší ze všeho byla ta rána z děla, to byla bomba! Nejdřív jsme se trochu báli, že se netrefí do té hranice. Ale povedlo se jim to úplně přesně,“ popsali své dojmy Radek s Tomášem, kteří si pálení čarodějnic i s dalšími kamarády náramně užili.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.