Prestižní kynologickou soutěž vyhrál opět psovod z Vysočiny

1Psovod Krajského ředitelství policie kraje Vysočina zvítězil v prestižní kynologické soutěži, která se konala minulý týden na Zlínsku. Obsadil první místo a v této soutěži tak policisté z Vysočiny vyhráli již třikrát po sobě.

V. ročník mistrovství Moravy psovodů a služebních psů Policie České republiky se již tradičně konal v areálu výcvikového střediska v Dobroticích na Zlínsku.

Soutěže ve služební kynologii se zúčastnilo celkem čtyřiadvacet psovodů se služebními psy z krajských ředitelství policie Jihomoravského kraje, Moravskoslezského kraje, Olomouckého kraje, Kraje Vysočina, Zlínského kraje a dále psovodi ze Slovenska. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina reprezentovali pprap. Martin Kos s německým ovčákem Foxem a pprap. Lukáš Čejka s belgickým ovčákem jménem Ares.

Kynologové se služebními psy soutěžili jako jednotlivci ve třech disciplínách, mezi které patřily obranné práce, pachové práce a poslušnost. Psovodi se svými svěřenci poměřili své dovednosti a vzájemnou sehranost v simulovaných náročných zákrocích a situacích. Služební psi předvedli svoji disciplinovanost a schopnosti, které musí bezpečně ovládat, a to za obtížných podmínek.

Letošní ročník mistrovství Moravy ve služební kynologii vyhrál pprap. Martin Kos se psem Foxem a získal tak pohár a titul vítěze pátého ročníku mistrovství Moravy psovodů a služebních psů. Policejní psovod Martin Kos byl nejlepší v disciplíně pachové práce, kde se se psem Foxem umístili na prvním místě, v obraně obsadili místo třetí. Druhý zástupce policejních psovodů z Vysočiny pprap. Lukáš Čejka s belgickým ovčákem jménem Ares se v celkovém pořadí umístil na jedenáctém místě, velmi dobré čtvrté místo obsadil hned ve dvou hlavních disciplínách, a to obranné práce a poslušnost.

„Na takovýchto soutěžích porovnávají psovodi a jejich služební psi svoje výkonnostní dovednosti, znalosti, schopnosti a návyky s těmi nejlepšími. Dlouhodobé a stabilní umisťování našich psovodů na předních místech tak značí jejich profesionalitu a vysokou úroveň vedeného výcvik služebních psů,“ dodal mjr. Bc. Martin Růžička, vedoucí oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

-pčr-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.