V Dobré Vodě a v Jívoví se uskuteční další ročníky rybářských závodů

kaprOblíbenou akcí pro lidičky od vody - zkrátka pro příslušníky či vyznavače Petrova cechu - bývají rybářské závody. Ty se kdysi pravidelně konávaly také u Velkého Meziříčí a pořádal je místní rybářský spolek, avšak v nynější době jsou v našem regionu organizovány už jenom v několika málo vesnicích, a to takříkajíc po soukromé linii. Zúčastnit se jich ovšem může prakticky kdokoliv, včetně dětí anebo těch, kdo ani nemají povolenku a rybářský lístek.


V neděli 25. června se budou konat tradiční rybářské závody v Dobré Vodě, a sice na rybníku, který se nachází kus cesty pode vsí. Startovné 100 Kč; ulovené ryby musejí být puštěny zpět do vody. Loví se na jeden prut. Zápis od 5.00, start v 6.00, konec chytání ve 12.00; potom vyhlášení vítězů, předání putovního poháru, diplomů a věcných cen. Občerstvení u srubu na hrázi zajištěno. Pořádají pánové J. Čermák a F. Klapal + ostatní místní činovníci.
Na sobotu 8. července jsou rybáři zváni na podobný podnik do Jívoví, konkrétně k rybníku "Zvonďáku", jenž se nachází těsně u vesnice. Podmínky jsou sice obdobné, ale startovné činí 200 Kč, poněvadž uloveného kapra 50-60 cm dlouhého je možno odnést si s sebou domů. Do soutěže se tady ovšem započítávají pouze ryby měřící alespoň 20 cm. Navíc se zde uskuteční losovací tombola. Chytat se bude ve dvou časových intervalech. Prezence od 5.00, první nahození udice v 6.00, povinné střídání míst v 9.00, konec lovu ve dvanáct. Poté vyhlášení nejlepších závodníků a předání pohárů - včetně putovního -, dále také diplomů a hodnotných věcných cen + losování cen z tomboly. Občerstvení jednak "na základně", ale bude i periodicky roznášeno po celém obvodu rybníka. Pořádají Jaroslav "Zvonda" Horký a další činovníci z Jívoví + Stanislav Dočkal a Vladimír Pařil, oba z Velkého Meziříčí. Tradičním maskotem těchto závodů je erotická vodní víla Zvonděna. Zajímavostí je, že vloni vyhrála jívovské závody mladá žena - Jana Mokrá z Hamrů nad Sázavou.
Obsádku obou rybníků představují především kapři, avšak zejména v Jívoví se můžete dočkat i "druhového překvapení", např. línů, amurů aj.
Všichni zájemci jsou srdečně zváni k účasti jak do Dobré Vody, tak do Jívoví.

- vp -

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.