Příznivci dakarových závodů si prohlédli speciál Ford Ranger Tomáše Ouředníčka

IMG 1495Dnes, den před odjezdem do francouzského přístavu Le Havre, umožnil svým fanouškům a příznivcům automobilových závodů Tomáš Ouředníček prohlédnout si pěkně zblízka speciál Ford Ranger. Malí i velcí tak mohli nahlédnout pod kapotu, vyzkoušet si, jak je složité nasednout, zejména na místo řidiče, vyptat se jezdců na technické i organizační detaily a odnést si autogram.


Mezi častými otázkami zaznělo, zda se jezdci něčeho bojí. „Mou noční můrou je, že závod skončí hned první den. A nebezpečné jsou na cestě třeba duny, jednu jsme kdysi přejížděli hodinu,“ odpověděl Tomáš Ouředníček. Otázky padaly i pitnému režimu nebo když se auto zahrabe. „Je dost složité se do auta dostat, takže jsme raději, když ven vůbec nemusíme,“ s úsměvem podotkl pilot Ouředníček. Nečekaný, ale příjemný rozhovor proběhl se zpěvákem Petrem Jandou, který se na ploše objevil. „Pro mě to není. Ale k Lopraisovi mám velkou úctu, ten je famózní. Závod v televizi sleduju, obdivuju velký auta i závodníky na motorkách, sedí na nich jako vosa na bonbonu, a přitom jedou šílenou rychlostí,“ podělil se o svůj pohled na Dakar známý muzikant.
Na ploše před Music Daty byl přistaven jak speciál, tak i doprovodný obytný karavan. Obě vozidla čeká více než měsíční plavba přes Atlantik do Peru. Následně si je tým South Racing CE odveze na start 40. ročníku Rallye Dakar, který je současně 10. ročníkem v Jižní Americe. Závod startuje 6. ledna z Limy, trasa povede kolem Pacifického oceánu, přes peruánské duny. Po nich se závod přesune do La Paz, zde proběhne Rest day. Další etapa cesty bude směřovat do Argentiny přes poušť Fiambalu. Cílem závodu je argentinská Córdoba.
Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.