Na Rudu zavítaly masky z Valašska

Ruda copyLetošní masopust, u nás zvaný ostatky, se nám vydařil. A to hlavně díky naší spřátelené obci Študlov z Valašska, ze které nás přijela podpořit početná skupina masek a i kapela. Obyvatelé a návštěvníci obce tak mohli taktéž nahlédnout, jak probíhá oslava masopustu, alias fašanky, na Valašsku.

Obcí tak procházela rekordní skupina téměř šedesáti masek, které vytvářely pravou kulisu dne. Malé děti se mohly svést na slonovi, k vidění byla i spousta dalších zvířátek, známých pohádkových postav a nejrůznějších bytostí. Masky doplnily i postavy ze známého filmu Na samotě u lesa. K posílení ostatkového průvodu čekala skoro u každého domu spousta jídla a pití, které podporovalo dobrou náladu a pomohlo zvládnout celé skupině tak náročný úkol – obejít naši obec.

Děkujeme tedy všem, kteří se jakoukoli měrou podíleli na úspěšné oslavě masopustu, ať již v podobě masek, nebo v kuchyni při výrobě ostatkového guláše či při pořizování záznamů z celého dne.

Další fotografie a video z ostatků můžete zhlédnout na webových stránkách obce Ruda: www.obecruda.cz.

Karel Dvořák

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.