V Bohdalově se představilo přes dvě stě padesát vystavovatelů

IMG 5710Do Bohdalova se tento víkend sjely tisíce milovníků a chovatelů zvířat. Za příjemného podzimního počasí se zde konal další ročník Výstavy Vysočiny s bohatým doprovodným programem. K vidění bylo více než dva a půl tisíce nejrůznějších zvířat, z nichž mnohá byla nabízena k prodeji.

Na své si přišla jak laická, tak odborná veřejnost. Celá jedna výstavní prostora byla věnována původnímu zakrslému plemenu slepic – sebritkám. Mezi dalšími vystavenými exempláři nechybělo původní moravské plemeno králíka moravský modrý, dále holub moravský morák, antverpští vousáči či japonky s vysoko postavenými ocasy. Zkrátka nepřišly ani děti, které si mohly pohladit vystavené ovce, obdivovat andulky a akvarijní rybičky, nebo se nechat svézt poníkem. Součástí doprovodného programu byly ukázky akrobatického letu holubů nebo oblíbený králičí hop, tedy běh králíků přes danou překážkovou dráhu. Nechyběl farmářský trh s bohatou nabídkou občerstvení a lokálních produktů, medu, česneku a dalších.

Letošní rok je pro bohdalovský svaz chovatelů výjimečný také tím, že slaví 55 let od založení odborností drobného zvířectva. Původně vznikl jako organizace chovatelů ovcí a koz.

Jitka Kočí

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.