Vydejte se Pivovarskou stezkou Vysočiny a ochutnejte výsledky práce zkušených sládků

pivovarská stezkaChcete si z Vysočiny odvézt netradiční zážitek? Jste příznivci gastroturistiky a milovníci zlatavého moku? Pak rozhodně oceníte novou Pivovarskou stezku Vysočiny, která vás zavede do nejkrásnějších míst našeho čistého kraje.

Virtuální stezka spojuje třináct pivovarů z Vysočiny. Pokud je navštívíte, seznámíte se s podstatou jednoho z nejstarších řemesel, nahlédnete pod pokličku výroby piva, jež je často spojena s ochutnávkou. Poznání si tak užijete všemi smysly.

Partnery stezky jsou jak tradiční velké pivovary, tak i minipivovary s originální pivní nabídkou z celé Vysočiny. „Naše Pivovarská stezka má ambici spojit gastronomický zážitek s poznáváním Vysočiny a nabídnout zaručené tipy na ubytování i na výlety," informovala Magdaléna Svatoňová z příspěvkové organizace Vysočina Tourism.

Pravidla soutěže

Pivovarskou stezkou Vysočiny se může vydat každý návštěvník kraje, kterému je více než osmnáct let a který si v každém zúčastněném pivovaru zakoupí alespoň jedno pivo. Za návštěvu každého pivovaru, kde si dá pivo, obdrží razítko do slosovatelného kupónu. Jakmile zaplní celou herní kartu, získá upomínkový půllitr s logem Pivovarské stezky Vysočiny a možnost zúčastnit se slosování o ceny, jež do soutěže věnovali zástupci jednotlivých pivovarů. V letošním roce je pro účastníky připraveno 500 upomínkových půllitrů.

Bližší informace získáte na turistickém portálu www.vysocina.eu.

Kalendář pivních akcí na Vysočině 2019:
 1. června – Jihlava – Den Ježka
 1. června – Dalešice – Řízkobraní
 21. - 22. června – Humpolec – Bernard fest
 29. června – Havlíčkův Brod – Rebel fest
 červenec – Račín – hudební večery s Richardem
 6. - 7. září – Kamenice nad Lipou – Pivní slavnosti
 7. září – Radešín – Chmelobraní

Michal Plaček

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.