Otvírá se Poradna pro gambling Kraje Vysočina

gambling copyPotýkáte se s gamblingem, sázením či závislostí na sociálních sítích?
Od dubna 2020 se otevírá Poradna pro gambling Kraje Vysočina.

Přemíra hraní na mobilu, sázení na výsledky sportu, zalíbení v on-line sázkách, hazard či závislost na sociálních sítích: to všechno jsou témata, kterými se pracovníci poradny zabývají. Poradna pro gambling Kraje Vysočina bude od dubna 2020 provozována ve čtyřech městech: Havlíčkův Brod, Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou. Pracovníci poradny se budou s klienty setkávat jednou týdně a společně pracovat na cestě ke spokojenějšímu životu bez závislosti.

„Sázení a hráčství je zákeřné v tom, že neovlivňuje pouze samotného hráče, ale má velký dopad i na jeho rodinu a široké okolí. Zaměření na hru či dluhy vedou k sociální izolaci, strachu, beznaději. Nejčastějšími motivy pro to, začít situaci řešit, jsou dluhy, problémy v rodině a blízkých vztazích a někdy i zhoršené zdraví", uvádí Mgr. Zdeňka Danhoferová, vedoucí Poradny.

Člověk, který chce svoji situaci změnit, se může telefonicky či e-mailem ozvat pracovníkovi poradny a domluvit si termín prvního setkání. Následně se pracovník a klient setkávají nejčastěji jednou týdně na 45 minut. Vše může nyní probíhat ON-LINE, tedy bez osobního setkání. Je možné využít telefon, Skype, WhatsApp či Messenger. Služby jsou bezplatné a se zárukou diskrétnosti. „Pomocnou ruku podáváme také rodičům dospívajících dětí, které sociální sítě, hraní her či závislost na internetu vytrhly z reálného prostředí", uvádí terapeutka Danhoferová a pokračuje: „V takové situaci je ideální kontakt i s rodiči, protože je pak společně větší možnost dětem pomoci. Na poradnu se také mohou obracet blízcí hráčů či jinak závislých osob a je jim také poskytována podpora a pomoc v nelehké situaci."

Objednat se do Poradny je možné na telefonu 602 288 420, e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
fb: @gamblingvysocina, nebo přes další kontakty na www.gamblingvysocina.cz.

Zařízení je provozováno Kolpingovým dílem České republiky z.s. ve spolupráci s Oblastní charitou Jihlava a Oblastní charitou Třebíč. Projekt je finančně podpořen Úřadem vlády České republiky a je na něj přislíbena také dotace Krajem Vysočina.

Poradna pro gambling Kraje Vysočina

Poslání zařízení:
Poradna pro gambling Kraje Vysočina poskytuje terapeutické a poradenské služby těm, kteří se potýkají se sázením, gamblingem, hazardem, závislostí na internetu, sociálních sítích či s přemírou využívání elektronických zařízení. Klient se setkává s terapeutem v týdenních intervalech a společně pracují na naplněnějším a spokojenějším životu bez závislosti. Informace a podpora jsou nabízeny i blízkým osobám. Poradna je provozována ve Žďáře nad Sázavou, Jihlavě, Třebíči a v Havlíčkově Brodě.

Zdůvodnění vzniku zařízení
Poradna pro gambling Kraje Vysočina vznikla na základě Národní strategie prevence a snižování škod spojených se závislostním chováním. Finančně je projekt podpořen Úřadem vlády ČR / Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky a Krajem Vysočina. Jde o společný projekt tří organizací, které se dlouhodobě v Kraji Vysočina zabývají prací s lidmi s adiktologickou (závislostní) problematikou: Kolpingovo dílo České republiky, z.s., Oblastní charita Jihlava, Oblastní charita Třebíč.

Kontakty:
Žďár n/S: Mgr. Zdeňka Danhoferová, vedoucí poradny, 602 288 420, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Třebíč: Pavlína Šárková, poradce, 776 158 489, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Jihlava: Bc. Michaela Vitmajerová, poradce, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Havlíčkův Brod: Martin Prášek, DiS., poradce, 601 542 403, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Web: www.gamblingvysocinacz
FB: @gamblingvysocina

Oblastní charita Třebíč

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.