Přispět do Tříkrálové sbírky můžete i přímo v Meziříčí

beneficeKoledníci nemohou kvůli vládním opatřením vyjít do ulic, ale přispět se dá i online. Dárci mohou přispět do tříkrálové koledy bankovním převodem, zasláním dárcovské zprávy nebo prostřednictvím online kasičky. O možnostech, které žďárská Charita nabízí jsme informovali v předešlém článku. Podpořit činnost Charity můžete ve Velkém Meziříčí také prostřednictvím kasičky umístěné v květinářství. „Kasička je umístěná v prodejně Květiny Verunka v ulici Novosady 1117/16," dodala Šustrová.

Základní umělecké školy se zapojily do online benefice na podporu letošní Tříkrálové sbírky. Motto benefice zní: „Když umění pomáhá". Mezi základními uměleckými školami (ZUŠ) je i ta velkomeziříčská. Školy, pedagogové i rodiče přidávají na Facebook a Youtube kanál videonahrávky nebo případně kresby ze všech uměleckých oborů. „Smyslem tohoto projektu je propojit dobré skutky, které Tříkrálová sbírka prezentuje, společně s dovednostmi a talenty, které se v dětech a mládeži ukrývají, a prezentovat je na veřejnosti," uvádí Lenka Šustrová, koordinátorka propagace Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Benefice potrvá do konce tříkrálového období, tedy do 24. ledna 2021.

Zuzana Najtová

TKS letáček A4 01

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.