Světlá nabízí zájemcům o studium prohlídku školy

titHotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí nabízí individuální prohlídky školy. Vzhledem k pandemii a vládním opatřením se neuskuteční den otevřených dveří plánovaný na 22. ledna, pro rodiče zájemců o studium ani pro uchazeče samotné to však není překážkou, školu mohou navštívit individuálně. Prohlédnout si lze prostory, kde probíhá teoretická i praktická výuka, domov mládeže nebo třeba klubovnu, cvičebnu. Prohlídku školy stačí předem domluvit se zástupcem ředitelky Mgr. Stanislavem Svobodou (e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , tel.: 566 523 561, 730 166 150) nebo vedoucím praktického vyučování Ing. Jaroslavem Mošnerem (učební technické obory; e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , tel.: 566 523 561, 733 389 749).

Škola s bohatou historií sahající až do 19. století se pyšní množstvím vzdělávacích oborů, jsou to zejména gastronomické, ekonomické a technické obory. V oboru gastronomie nabízí tradiční maturitní studium Hotelnictví nebo učební obor Kuchař-číšník. Nabídku maturitních oborů doplňují Obchodní akademie a nástavbové studium Podnikání. Učební obory jsou technického a zemědělského zaměření, a to Elektrikář, Automechanik, Opravář zemědělských strojů a Výtahář. Výtahář – elektromechanik pro zařízení a přístroje je obor, který se na Vysočinu vrátil po mnoha letech, a to jen díky velkomeziříčské hotelové škole.

Žáci i veřejnost mají v průběhu roku možnost účastnit se řady vzdělávacích kurzů, z nichž mezi nejpopulárnější se řadí gastronomické kurzy (například kurzy: barmanský a cukrářský, barista, sommelier, carving), kurzy svařování a autoškola.
Střední škola se může chlubit kvalitní jazykovou i odbornou přípravou žáků, kteří zejména díky propojení teorie a praxe získávají komplexní vzdělání. Absolventi pak nemají, hlavně díky kvalitní teoretické přípravě a praktickým zkušenostem z tuzemských a zahraničních praxí, problém uplatnit se na trhu práce.

Zuzana Najtová

Inzerát -_úprava_3

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.