Od 14. dubna se může k očkování registrovat další skupina občanů

vaccine-5897391 1920Ministerstvo zdravotnictví ČR informovalo, že od 14. dubna zpřístupní registrační systém očkování proti onemocnění covid-19 pro osoby starší 65 let věku. Registraci je nutné provést na webové stránce ministerstva zdravotnictví. V případě nejasností můžete volat na informační linky 1221 nebo 564 602 602.

„Vakcína je mimo jiné aplikována ve velkých očkovacích centrech, která budou do konce dubna očkovat téměř 13 tisíc dávek vakcíny týdně, v květnu více než 16 tisíc dávek týdně. Vybírat je možné např. z Očkovacího místa Hruškové Dvory Jihlava, Očkovacího centra Třebíč, Očkovacího centra KD Máj Pelhřimov, Očkovacího centra Nemocnice Havlíčkův Brod, Očkovacího centra Žďár nad Sázavou, Očkovacího centra Nemocnice Nové Město na Moravě, očkuje se také na Poliklinikách Telč a Třešť. Očkovací centra jsou připravena podle množství dodaných vakcín navýšit kapacity," uvádí se v tiskové zprávě Kraje Vysočina.

Registrace k očkování ve Velkém Meziříčí by se měla spustit 19. dubna 2021. Očkovací místo ve velkomeziříčském Jupiter clubu by mohlo za pomoci Fakultní nemocnice Brno očkovat prvních 400 vakcín už na začátku května. 

Více informací o očkovacích centrech fungujících v Kraji Vysočina na ockovanivysocina.cz.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.