Hlasujte pro rozhlednu v soutěži Stavba roku

rozhlednaVelkomeziříčská rozhledna na Fajtově kopci usiluje o další titul. O přízeň veřejnosti se uchází v prestižní soutěži Stavba roku - Stavba Vysočiny.

Soutěž probíhá právě teď, už ve čtrnáctém ročníku. Jejím cílem je ocenit nejlepší novostavby a rekonstrukce staveb titulem Stavba roku Kraje Vysočina.

"Také poděkovat a podpořit investory, architekty, projektanty a stavební firmy, kteří kvalitativním způsobem změnili a mění podobu Vysočiny. Prezentovat architekturu a stavebnictví širší laické i odborné veřejnosti a zviditelnit, že estetická a řemeslná kvalita se vyplácí," uvedl předseda pořádajícího Spolku Stavba Vysočiny.

Ten ji pořádá a vypisuje ve spolupráci se Svazem podnikatelů ve stavebnictví ČR (SPS), Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) a Krajem Vysočina.

Podle přihlašovatele, zhotovitelské firmy Atika - Lysý s.r.o., se stavbou rozhledny se rozšířil dlouholetý záměr SKI klubu o celoroční využití. "Za dobré viditelnosti lze z rozhledny pouhým okem shlédnout špičku Santiniho kostela na Zelené hoře, chladící věže jaderné elektrárny Dukovany nebo skokanské můstky na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě. Zajímavé jsou rovněž pohledy na město, jímž vévodí most Vysočina, kostel a zámek. Nelze opomenout extrémně vysokou náročnost stavební přípravy a montáže. Tato stavba zvítězila ve veřejné anketě vyhlášené Klubem přátel rozhleden jako rozhledna roku 2015," uvedl přihlašovatel.

-kid-

Hlasování pro rozhlednu zde.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.