Provoz na dálnici se rozjíždí zase ve dvou pruzích

IMG 5767 copy

AKTUALIZOVÁNO

Současné dopravní problémy ve Velkém Meziříčí spojené s modernizací D1 v úseku Velké Meziříčí západ – Měřín mají polevit. Včera večer byl spuštěn provoz na dálnici u Velkého Meziříčí nazpět do dvou pruhů v obou směrech.

Firma Eurovia, která modernizuje dálnici mezi 134. a 141. km D 1, v těchto dnech prováděla převádění provozu do levého jízdního pásu, aby v pravém jízdním pásu směrem na Brno mohly začít práce. Doprava byla stažena na 1+1 pruh. V místě se kvůli tomu tvořila dlouhá kolona. Mnozí řidiči proto sjížděli z dálnice do Velkého Meziříčí, aby se jí vyhnuli, a město totálně ucpali. Dopravní kolaps nastal v úterý 31. května.

„Dnes v 19 hodin bude dokončeno převádění dopravy a v místě již bude režim dopravy 2+2 jízdní pruhy. Oproti plánovanému termínu se nám podařilo tyto práce zkrátit o dva dny,“ sdělila ve středu tisková mluvčí společnosti EUROVIA CS Iveta Štočková.

Modernizace pravého jízdního pásu potrvá do konce října.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.