Ve městě se zvýší počet zákazů stání a dopravního značení

P1110405Z důvodu organizace dopravy, zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu stanovuje odbor dopravy a silničního hospodářství místní úpravu, která spočívá v umístění svislého a vodorovného dopravního značení v konkrétních ulicích. Změny úpravy provozu začnou platit od 10. května 2020.

Dle návrhu města Velké Meziříčí přibudou dopravní značky upravující zákaz stání nebo zastavení, ať už žlutou vodorovnou čárou na silnici či klasickou svislou dopravní značkou. Regulace parkování proběhne v ulicích Čechova, Komenského, Příkopy a Pod Hradbami. V Komenského ulici na výjezdu z náměstí město nově osadí značku zakazující stání. Stejný zákaz, ale pomocí vodorovné žluté čáry, využijí v ulicích Čechova u vchodu do hasičské zbrojnice, Příkopy ve zúžení na výjezdu do ulice Vrchovecká a Pod Hradbami v jednosměrné ulici.

V ulici Hornoměstská u odbočky na Uhřínov umístí vodící čáru a šikmé rovnoběžné čáry, to znamená, že řidiči od Uhřínova budou klasicky odbočovat na hlavní komunikaci a nebudou již rozšířenou silnici využívat jako připojovací pruh.

Navrhované změny v organizaci dopravy ve městě mají za cíl zvýšit bezpečnost a zajistit plynulost silničního provozu.

Zuzana Najtová

pdfZměny_dopravního_značení

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.