Český statistický úřad prodlužuje termín pro online sčítání

DSC 0486_kopie_copySečíst se online mohou lidé nově až do 11. května, informovala o tom tisková mluvčí Sčítání 2021 Jolana Voldánová. Termín pro sečtení prostřednictvím listinného formuláře zůstává neměnný, a to od 17. dubna do 11. května. Dosud už formulář odeslalo více než jeden a půl milionu obyvatel.

„Prodloužení elektronického sčítání reaguje na přechodnou nedostupnost systému během prvního dne. Cílem je mimo jiné rozložit zátěž na aplikaci do delšího časového úseku. Lidé se tak navíc v současné epidemické situaci budou moci sečíst bezkontaktně online po celou dobu sčítání, tedy i v době distribuce listinných formulářů sčítacími komisaři," uvedl předseda Českého statistického úřadu Marek Rojíček. Distribuci listinného formuláře společně s odpovědní obálkou zajistí sčítací komisaři nebo si je občané mohou vyzvednout na kontaktních místech. V letošním roce jsou kontaktními místy pracoviště České pošty, pro Velké Meziříčí je to tedy pobočka České pošty v ulici Poštovní (telefonní číslo: 954 259 401). V případě nejasností můžete kontaktovat Český statistický úřad na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  nebo na telefonním čísle 274 056 789. Podrobnější informace naleznete v našem minulém článku.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.