Ženy koupí triček podpořily boj proti rakovině

IMG 8925V rámci celorepublikového projektu Růžová ve fitness proběhla ve středu 7. října v Novém Svitu přednáška týkající se prevence nádorového onemocnění prsu.

Přednášku uspořádal Fitness Velké Meziříčí, který je součástí skupiny IQ pohyb. A právě IQ pohyb společně s neziskovou organizací Mamma help zastřešují říjnový celostátní preventivní projekt s cílem oslovit co možná nejvíce lidí - především ženy, navštěvující sportovní centra a další pohybová studia a upozornit je tak na nezbytnost prevence u rakoviny prsu.
V Novém Svitu přednášející z brněnského centra Mamma help - paní Abosolínová a paní Kyjovská - seznámily ženy krom základních informací o rakovině prsu hlavně s nezastupitelností peventivních prohlídek a samovyšetření prsou. Na fantomovém modelu si pak mohly všechny přítomné provést nácvik důkladného samovyšetření. Vedle bohatého informačního materiálu v podobě brožurek, vzdělávacích letáků a publikací byla na přednášce k dostání i charitativní trička, jejichž zakoupením dochází k podpoře sdružení Mamma help. Trička budou nadále dostupná na recepci Fitnessu v Novém Svitu Velké Meziříčí v průběhu měsíce října.

Sdružení Mamma help bylo založeno v roce 1999. Ročně se na ně obrátí téměř 7000 klientek a klientů. Jde o nevládní neziskovou organizaci, která sdružuje ženy s diagnózou rakoviny prsu a jejich blízké, lékaře, sestry a sympatizanty. Centra Mamma help se nachází v Praze, Brně, Olomouci, Hradci Králové, Přerově, Zlíně, Plzni a Českých Budějovicích; personálně zajišťují Avon linku proti rakovině prsu. Všechny služby jsou poskytovány zdarma.
Organizace Mamma HELP si klade za cíl zlepšit kvalitu života onkologicky nemocných žen, prosadit zlepšení následné péče o onkologicky nemocné a přispět ke zlepšení informovanosti veřejnosti o výskytu, prevenci a možnostech léčby rakoviny prsu.

Zpracovala Simona Fňukalová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.