Města, obce, hasiči a další mohou přihlásit své webové stránky do soutěže Zlatý erb

ImageKraj Vysočina ve spolupráci se spolkem Český zavináč vyhlašuje krajské kolo 19. ročníku soutěže Zlatý erb. Cílem soutěže je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb. Tři celorepublikové kategorie (nejlepší webové stránky města, obce a nejlepší elektronická služba) doplní nová kategorie pro všechna školská, sociální, zdravotní i kulturní zařízení se sídlem v Kraji Vysočina a tradiční kategorie určená sborům dobrovolných hasičů Kraje Vysočina.

„Smysl soutěže Zlatý erb spočívá nejen ve srovnání webů města a obcí, ale především poskytuje jejich zhotovitelům a provozovatelům užitečné informace a zpětnou vazbu o funkčnosti a kvalitě webu z odborného i uživatelského hlediska. Účast v soutěži tak nabízí jedinečnou možnost zhodnocení webových stránek obce nebo města a poskytuje návod pro jejich další případné zlepšování,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Soutěž je každoročně organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. V krajských kolech se porotci zaměří na tzv. povinně zveřejňované informace, kvalitu úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigaci a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a další. Vše je uvedeno v Propozicích soutěže na http://zlatyerb.cz, kde je také možné se prostřednictvím jednoduchého webového formuláře do soutěže přihlásit.

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích:

a) nejlepší webové stránky města (3 místa)

b) nejlepší webové stránky obce (3 místa)

c) nejlepší elektronická služba (1 místo)

Kromě těchto celostátních kategorií Kraj Vysočina tradičně vyhlašuje také vlastní, krajské kategorie. „Pro letošní rok přicházíme s novinkou, zvláštní kategorií pro všechna školská, sociální, zdravotní i kulturní zařízení, která mají sídlo na území Kraje Vysočina. Nechybí ale ani tradiční kategorie pro sbory dobrovolných hasičů Kraje Vysočina,“ doplnil předseda krajské poroty soutěže a zároveň vedoucí odboru informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina Petr Pavlinec s tím, že všechny tyto organizace se mohou do soutěže přihlásit, a získat tak možnost odborného zhodnocení jejich webových stránek. Ceny kraj vyhlásí ve všech pěti kategoriích.

Webový formulář, kde se mohou soutěžící až do pátku 3. února do 14.00 přihlašovat, je k dispozici na adrese http://www.zlatyerb.cz/vysocina.

Slavnostní vyhlášení krajského kola soutěže v Kraji Vysočina se uskuteční ve středu 8. března ve 14.00 v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.