Ekocentrum Baliny připravilo bohatý program spojený s Babím létem

Podzim na_balinách_03Krásný víkend je za námi. Rosničkáři měli zase pravdu a tentokrát rozhodně nikoho nenapudili. Obloha jako vymetená, dvacet stupňů, bezvětří… Není proto divu, že tolik lidí opustilo města i zahrádky a vyrazilo na výlet do volné přírody, kde barvy podzimu nyní roztáčejí karneval.

Ideální příležitostí, jak si užít podzimní neděli s lidmi naladěnými na stejnou strunu, byla návštěva Balin nedaleko Velkého Meziříčí. Od jedné do čtyř hodin odpoledne tam byl v ekocentru Chaloupky připraven bohatý program pro děti i dospělé, kteří si rádi hrají, povídají nebo jen tiše žasnou nad tou podzimní krásou.

Ekocentrum se svou vyhlášenou rozlehlou přírodní zahradou přilákalo spoustu rodin s dětmi, babičkami i dědečky. Pustit se mohli do poznávání bylin a popíjení bylinných thé, malého orientačního běhu po zahradě, vyrábění dřevěné sovičky, skřítka z jablka a barevných listů, tvoření ozdob z vlněné plsti, pečení trdelníku nad ohněm, projíždění na poníkovi… Díky prostoru a dobré organizaci vládla všude pohoda a úsměv. Do Balin za stresem nejezdí nikdo.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.