Velkomeziříčští v Českém Meziříčí slavili výročí školy

IMG 5755Zástupci Velkého Meziříčí byli minulý týden významnými hosty partnerského města České Meziříčí na jejich oslavě výročí školy.

Vztahy mezi třemi partnerskými městy Velkým Meziříčím, Valašským Meziříčím a Českým Meziříčím se rozvíjejí. Po poslední návštěvě zpěváků a hudebníků z Valašska i Čech na Velkomeziříčském kulturním létě tentokrát vyjeli naši zástupci do Českého Meziříčí.

Tamní Meziříčané jsou na svoji základní školu hrdi. Starosta Milan Žďárek proto pozval i našeho starostu s radními na oslavu osmdesátého výročí jejího založení.
„Škola je krásná, prostorná, útulná. Teď má novou fasádu, okna, takže prokoukla. Všichni si jí v Českém Meziříčí váží, neboť snad všichni jsou jejími absolventy," uvedl starosta Radovan Necid po návratu z oslav. V Českém Meziříčí od poslední návštěvy Velkomeziříčských udělali kus práce krom opravy školy i jinde. Zrekonstruovali mateřskou školu, ale také čistírnu odpadních vod a kanalizaci v polovině obce.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.