Fotbalisté kategorie U12 postoupili do II. předkola Poháru mládeže

20220914 163225_FicPohár mládeže FAČR, který se hraje pod názvem PLANEO Cup, je nejvýznamnější akcí mládežnického fotbalu v České republice a nyní startuje již jeho 11. ročník. Pro týmy to bude opět skvělá příležitost se utkat se soupeři z celé republiky. Do nové sezóny se přihlásilo rekordních 917 týmů z 259 klubů. Po celé republice se zapojí od prvních předkol až po závěrečné finálové turnaje více než 18 tisíc hráčů a hráček. Do konce října se odehrají všechny předkola a kvalifikace. Finálové turnaje se uskuteční na jaře příštího roku.

V půlce minulého týdne se odehráli turnaje I. předkola celé kategorie U12. Skupina "E", kam patřilo FCVM, odehrála ve Velkém Meziříčí. Ve skupině bylo celkem 6 týmů: FCVM, TJ Ježek Rantířov, Sokol Bedřichov a prvoligové Znojmo, Žďár a FOŠ Třebíč. První zápas kluci vyhráli 5:2 s Bedřichovem, kterému vrátili prohru z minulého týdne z krajského poháru. Další zápas vyhráli s prvoligovým týmem FŠ Třebíč 4:2. Po přestávce vybojovali zápas s Rantířovem, který skončil 2:0 pro FCVM. Další zápas prohráli s FC Znojmo 3:1 a poslední zápas s FC Žďas Žďár prohráli 3:2 i přesto, že více než polovinu zápasu vedli 2:0. S celkovým počtem 3 výhry a 2 prohry nakonec zaslouženě postoupili z druhého postupového místa. Příští týden kluky čeká druhé předkolo, které nebude o nic lehčí.

Všechny nás těší, že se klukům daří, a že dokáží držet krok s prvoligovými týmy. Přejme, ať jim to vydrží i v dalších zápasech a turnajích.

Miloš Fic

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.