Terénní práce K-centra v Meziříčí probíhají vždy v pondělí odpoledne

addict-2713550K-centrum Noe, spadající pod Oblastní charitu Třebíč, je víceúčelové regionální zařízení, které se věnuje především problematice drog. Pracujeme převážně s aktivními injekčními uživateli omamných a psychotropních látek, s jejich rodiči a blízkými, ale i s lidmi po léčbě závislosti.

Ve městě Velké Meziříčí probíhá terénní práce každé pondělní odpoledne. Terénní pracovnice se zde setkávají s uživateli drog a poskytují jim terénní služby, nejčastěji se jedná výměnu použitých injekčních stříkaček za čisté. Špinavé jehly pak necháváme bezpečně likvidovat, čímž snižujeme nebezpečí poranění o pohozenou špinavou jehlu. Na terénního pracovníka se můžete obrátit i v případě nálezu pohozené použité injekční jehly. V rámci výměnného programu nabízíme i alternativní a méně rizikové způsoby užívání (např. užívání pomocí želatinových kapslí a šňupátek). Dále nabízíme pro naše klienty a veřejnost testování na infekční nemoci (žloutenky typu B a C, HIV a syfilis), poskytujeme jim individuální poradenství, informace o bezpečném brání a možnostech léčby nebo informace ze zdravotní a sociální oblasti.

Naší další činností je i aktivní vyhledávání potencionálních uživatelů drog v jejich přirozeném prostředí. Také spolupracujeme s lékárnami, do kterých dodáváme jednorázové zdravotní balíčky pro uživatele. Školám pak nabízíme besedy a přednášky o drogové problematice nebo možnost exkurze v našem zařízení.

Služby K-centra Noe jsou anonymní a bezplatné. Adresa našeho zařízení je Hybešova 10, 674 01 Třebíč, tel. 568 840 688. Kontakt na terénního pracovníka pro tuto lokalitu je 730 529 712. Kontaktovat nás můžete také na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  nebo prostřednictvím FB stránek https://www.facebook.com/kcentrum.noe.

Bc. Monika Večeřová, sociální pracovník
Oblastní charita Třebíč – K-centrum Noe

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.