V Domově pro seniory jedna sláva končí a druhá začíná

Slavnostní ukončení_U3VVe čtvrtek 29. června proběhlo oficiální ukončení kurzu „Nauky o planetě Zemi V". Koordinaci Univerzity třetího věku vedla Bc. Šárka Venkrbcová a samotných přednášek o Zemi se ujal námi velmi oblíbený RNDr. Milan Kameník.

Během zimního a letního semestru jsme procestovali napříč historií mnoho měst a států a poznali osobnosti, které je budovali. Zastavili jsme se ve Vídni, Íránu, Indii, Singapuru a třeba ještě v Indonésii a Lurdách. Společníky a průvodci nám byli například Walther von der Vogelweide, Evžen Savojský nebo Nebukadneser II. a Kýros Veliký. Nejen tyhle známé pány nám profesor Kameník dokázal „oživit", aby nám pověděli svůj příběh.

Univerzitu třetího věku může navštěvovat kdokoliv z široké veřejnosti. Stačí se jen přihlásit. Další semestr odstartuje 7. září 2023, kdy na nás čeká kurz: „Zdravý životní styl" s novou přednášející RNDr. Jitkou Macháčkovou. První téma přednášky ponese název: „Sám sobě terapeutem".

Počet našich pravidelně studujících obyvatel, kterým se povedlo letos absolvovat, dosáhl hodnoty dvanáct. Studium na Univerzitě třetího věku je tedy krásným důkazem, že vzdělávat se a studovat, může každý. Dítě, mladiství, dospělí i senior.

Výuka na Univerzitě třetího věku je za námi a tradice zahradní slavnosti před námi. A kdy se ni můžete těšit? Zahradní slavnost proběhne 19. července 2023 v parku za Domovem pro seniory od 10 hodin. Všichni jste srdečně zváni. Těšíme se na Vás!

Veronika Krátká

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.