V Martinicích mají nové workoutové hřiště

20230725 161440Ve druhé polovině června zavládl stavební ruch na pozemku vedle cesty k vlakové zastávce. Projíždějící řidiči, cyklisté i chodci se ptali, co se tam staví? Pozemek byl v minulosti prázdný a vlastnila jej Správa železnic.


„Pozemek se nám po velmi složitém procesu podařilo koupit za výhodnou cenu již v roce 2016 a v roce loňském provést i výmaz věcného břemene vedení podzemního kabelu, který patřil také Správě železnic. Nyní již nic nebránilo plnohodnotnému využití pozemku," prozradil starosta obce Michal Drápela.
Začalo tedy budování workoutového hřiště HYBRID PLUS. Toto hřiště je variantou velmi oblíbeného hřiště HYBRID, která navíc obsahuje prvky se zvýšenou kritickou výškou pádu. Kromě základních prvků pro cvičení s vlastní váhou, jako jsou hrazdy v různých výškách a variantách, i dvojitá bradla, stalky, držáky na kruhy, monkey bar pro ručkování, svislé žebřiny, různé lavice a informační tabuli; na ní najdeme ještě držák na lano, svislou trubku pole dance, šikmý žebřík na ručkování monkey bar wing, a na ploše ještě stupínky step up a lavici se stalky. HYBRID PLUS je vhodný jako hřiště pro obce nad 2000 obyvatel, hodí se do parků, jako vybavení sportovních ploch a míst určených k aktivnímu trávení volného času. Najednou na něm může cvičit až 26 lidí.
Nemohla nezaznít tato otázka: A proč stavíte workoutové hřiště? „V naší obci máme víceúčelové hřiště, dětské hřiště s herními prvky pro menší děti. Pro mládež ve věku od cca 15 let jsme však hřiště dosud neměli. V roce 2021 jsme tedy podali žádost na Ministerstvo pro místní rozvoj o dotační podporu na vybudování tohoto hřiště. Naše žádost byla opět úspěšná, stejně jako žádosti o dotaci na výstavbu víceúčelového hřiště a hřiště s herními prvky, a podařilo se nám získat podporu ve výši 80 % z celkových způsobilých výdajů. Celková cena výstavby hřiště bude činit 1 023 457,52 Kč. Schválená dotace činí 821 166 Kč a vlastní podíl obce bude 205 291,52 Kč. Nyní je hřiště dokončeno a všichni příznivci venkovního cvičení jej mohou začít plně využívat. U vstupu je umístěna tabule s provozním řádem a také ukázkami správného cvičení na jednotlivých prvcích. Věřím, že toto hřiště bude sloužit ke spokojenosti všech uživatelů," uvedl Michal Drápela.
-red-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.