Malí vědátoři z Dózy uspěli v Praze

7-dozaAkce „Praha patří dětem“ s tématem „Vynálezy, které ne/změnily svět“ proběhla o víkendu 13. až 15. října 2017. Soutěže jsme se zúčastnili s dalšími 12 týmy z celé republiky. Náš tým „DÓZYS“ se skládal z 10 dětí a dvou vedoucích. V naší skupině bylo 5 kluků a 5 holek od 2. do 9. třídy. Prezentovali jsme vlastní fiktivní vynález – Hurín. Látku, která dokáže zneškodnit ničivý hurikán.

V pátek večer jsme představili náš vynález krátkým videozáznamem o vzniku a využití Hurínu. V sobotu jsme navštívili zajímavá místa, která mají spojitost s objevy, zajímavostmi nebo osobnostmi vědeckého světa. V chemickém institutu jsme vyzkoušeli určování otisků prstů, na Vyšehradě navštívili památník významného českého vynálezce, ve Stanici mladých přírodovědců si vyrobili „sérum“ proti jedovatým žábám, navštívili jsme Muzeum MHD – tramvajovou vozovnu, Národní technické muzeum a ve Stanici mladých techniků si sestrojili vlastní „pastičkomobil“. Tyto úkoly nám pomohly najít lupiče, který odcizil v noci prezentace našich vynálezů. Abychom lupiče našli, museli jsme využít spolupráce, vědomostí, ale také fantazie a zručnosti. Ve chvílích volna jsme navštívili Karlův most a Staroměstské náměstí.

S naším vynálezem jsme reprezentovali Dózu – středisko volného času, město Velké Meziříčí a Kraj Vysočinu. S naším vynálezem jsme se umístili na 2. místě a užili jsme si parádní výlet.

Koukněte na naše soutěžní video: https://www.facebook.com/DozaVM/videos/1514342535302093/

Za tým „Dózys“ Nikča

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.