V přírodovědné soutěži uspěly děti z Borů a Lhotek

zlaty-list webV krajském finále přírodovědné soutěže Zlatý list bodovaly děti z Velkomeziříčska. Kategorii mladších vyhráli žáci ZŠ a MŠ Hany Benešové v Borech a lhotecké děti byly hned za nimi druhé. Mezi staršími vyhráli gymnazisté z Pelhřimova.

Družstvo ZŠ a MŠ Lhotky: Viktorie Součková, Adéla Kubíčková, Jiří Gregor, Magda Mikišková, Veronika Koláčná a Klára Pospíšilová.

Letošní již 43. ročník soutěže připravili pracovníci neziskové organizace Chaloupky za podpory Kraje Vysočina a města Velké Meziříčí v ekocentru v Balinách ve dnech 14.–15. května. Rekordních 108 mladých přírodovědců rozdělených do družstev Veverky, Zubři, Otakárci, Kulíšci a další se utkalo o postup do celostátního finále 15.–20. června u Náměšti nad Oslavou. „Soutěžící museli prokázat kvalitní znalosti z oblasti přírodovědy a ochrany přírody na terénní stezce s devíti stanovišti – botanika, entomologie, les, zemědělství, voda, meteorologie, plazi a obojživelníci, zahrada a ornitologie. Kromě toho každý tým představil svou celoroční práci pro přírodu před pětičlennou porotou, složenou z profesionálních přírodovědců," popsala průběh Marie Rajnošková z Chaloupek.

Během dvoudenního pobytu zbyl čas i na pozorování vodních ptáků a jarních rostlin u Ptáčovských rybníků.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.