Náborový příspěvek pomáhá s hledáním lékařů pro krajské nemocnice Vysočiny

dentist-1025338 1280Udržet kvalitní lékaře ve svých nemocnicích nebo získat do svých řad lékaře a pracovníky se speciální kvalifikací se Kraj Vysočina snaží i za pomoci stáží, stipendií nebo náborových příspěvků.

Praxi vyplacení náborového příspěvku novému zaměstnanci, který uzavře s nemocnicí smlouvu, podporuje Kraj Vysočina od roku 2010. „Od té doby jsme vyplatili přes tři miliony korun 39 lékařům zařazených do kmenových struktur našich nemocnic. Jde například o posily na neurologii, odborníky na nukleární medicínu, vnitřní lékařství nebo na radiologii" uvedl náměstek hejtmana pro oblast financí Vladimír Novotný.

Rada Kraje Vysočina schválila další žádost náborového příspěvku pro lékaře patologa. Toto zaměření patří v Česku plošně mezi nedostatkové obory a Nemocnice Třebíč lékaře na tuto pozici dlouhodobě hledala. „Tímto způsobem se snažíme podpořit stabilizaci zdravotnického personálu s cílem zabezpečit pro pacienty dostatečné množství potřebných lékařů. Stále ale řada odborníků chybí," uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. S podporou náboru lékařů Kraj Vysočina počítá i do budoucna a není vyloučeno, že částka určená pro tento účel bude v následujícím období navýšena.

Přehled podpořených lékařů za období 2010 až 2015 podle jednotlivých krajských nemocnic

Image

Kraj Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.