Kurzy řezbářství se setkaly se zájmem

kurz rezbarstvi2Kurzy lidového řezbářství, které ekocentrum Chaloupky Velké Meziříčí spustilo minulý týden, se setkaly se zájmem veřejnosti.

Všech osm volných míst v kurzu bylo rychle obsazeno a tak si zájemci, na které se tentokrát nedostalo, musí počkat na vyhlášení dalšího kurzu.

Pod vedením lektora Stanislava Juhase se v kurzu řezbářství pustili do tvoření úplní začátečníci. „Řezbářství je mým koníčkem už řadu let a nápad otevřít takový kurz jsem nosil v hlavě dlouho. Nevěděl jsem však, jestli by o něj byl zájem," přiznává Stanislav Juhas, který celý kurz vymyslel a připravil. Jeho obavy však nebyly na místě. Zájem o kurz ze strany veřejnosti přesáhl nabídku volných míst.

Na první lekci se účastníci naučili postup výroby dřevěné lžíce. Tento výrobek byl zvolen schválně tak, aby si mohli účastníci vyzkoušet různé řezbářské postupy. „Byl jsem opravdu mile překvapen výsledkem. Všichni si na konci lekci odnesli svůj první řezbářský výrobek," dodal Stanislav Juhas.

Kurz bude pokračovat dalšími lekcemi. Jejich termíny budou zveřejněny opět na stránkách společnosti Chaloupky.

Chaloupky o.p.s., školská zařízení pro zájmové a další vzdělávání

kurz rezbarstvi

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.